Platges de Menorca, guia de les millors platges I cales de Menorca.

Platges de Menorca, guia de les millors platges I cales de Menorca.

Savinar de Mongofre

Maó, Menorca


Com arribar a Savinar de Mongofre

*** Estacionar durant 2018

Durant l'estiu de 2018 no es pot accedir a la carretera del Far de Favàritx, només en bus des de Maó. Aquí horaris i ubicació d'on surten: https://goo.gl/kNp92U Baixar-vos a la parada cap CALA TORTUGA però continuar per la carretera a favàritx uns 8 minuts més fins arribar al camí de cavalls que hi ha a la vostra esquerra.

* Un cop arribat al Camí de Cavalls

Als 200 metres de començar aquest tram de camí de cavalls veurem una altra porta de fusta. Estar atents perquè el camí de cavalls continua per aquest desviament, i NO pel camí que segueix. Obrir la porta de fusta i comprovarem que els pilons del camí de cavalls continuen per aquest desviament.

Vistes al mar i després tres senders

Seguirem ja al camí de Cavalls. Primer arribarem a un penya-segat amb vistes a diverses platges, entre elles i al lluny la Platja de Mongofre. Hem de passar per la part de darrere de la primera platja: Pou d'en Caldés; després i seguint el Camí de Cavalls, pujarem un turó, al baixar veurem tres camins.

Senders

En aquesta cruïlla de senders al Camí de Cavalls està senyalitzat: "Salines de Mongofre" i d'on venim (Pou d'en Caldés) però no indica RES sobre l'altre sender. Bé, doncs per aquest sender que no hi ha indicacions és per on hem de continuar (sempre que tinguem permís de la Fundació Rubió Tudurí).

Sender (No Camí de Cavalls)

Per aquest sender ens dirigim cap a les dues platges de tot Mongofre. Cal anar mirant un mapa, hi ha molts senders i us perdreu. Vos recomanam anar amb la app googlemaps on podreu veure contínuament on esteu , així podreu escollir sense error els senders que vos duran a la platja.

Següent desviament i mur de pedra seca

Aquest sender gira una mica a la nostra esquerra i puja altre turó, al baixar veurem un altre encreuament: Seguirem per la nostra dreta cap al mar. Per aquí anirem directes a un mur de pedra. En apropar-nos podreu veure que hi ha pedres i ferros per poder saltar. Darrere del mur continua el camí.

Bosc

Passareu per un bosc amb diversos senders. Cal orientar-se cap al mar, és cap a la dreta. De seguida trobareu sorra: Ja estau a la Platja de Mongofre.